Euregio Ensemble

Met aan de basis het strijkkwartet opgericht in 2010, is dit ensemble uitgegroeid tot een kamermuziekensemble in diverse formaties. Zo staan ook strijkkwintetten met twee altviolen, strijkkwintetten met twee celli, strijksextetten, pianokwintetten en klarinetkwintetten op het repertoire. De bekendheid van dit ensemble groeit gestaag. Het valt op door integer en warm samenspel. Het kwartet speelde in 2017 in Leipzig in het woonhuis van Robert Schumann.

De leden van dit ensemble wonen in en rond de grensstreek van de Achterhoek.

Susanne Broekhuijsen, violiste uit Nederland, woonachtig in Bad Bentheim, is sinds haar vioolstudie bij Ilja Grubert werkzaam in de kamermuziek en diverse orkesten. Zij trad als soliste op met de vioolconcerten van Beethoven, Mendelssohn en Korngold.+Zij heeft haar eigen vioollespraktijk.

Joan Dillon, violiste uit Canada, speelde 42 jaar als plaatsvervangend concertmeester in het Orkest van het Oosten, het huidige PHION. Zij is vaste gast in het kamermuziekfestival van Brandon ( Canada).

Nachiko Ueno, violiste en altvioliste studeerde in Tokio en Hannover. Zij speelde met het Florestan kwartet uit Japan en het Gaudeamus kwartet uit Roemenië talrijke concerten in Europa en Japan. Zij speelde in de Filharmonica Ungarica en doceerde aan de muziekschool van Borken.

Miriam van Dixhoorn, uit Nederland, altvioliste in dit ensemble. Zij studeerde bij Serge Collot in Parijs en maakte gedurende negen jaar deel uit van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Benno Rickert, cellist uit Duitsland. Studeerde cello in Keulen en orkestdirectie in Trossingen. Hij speelt regelmatig in concertregistraties bij de WDR en de BR. Hij is cellodocent en plaatsvervangend directeur van de muziekschool van Borken.

Gesa Hangen, celliste uit Duitsland. Zij is naast het Euregio Ensemble ook lid van het Indigo Strijkkwartet. Zij heeft een brede muzikale activiteit. naast de klassieke muziek is zij actief in jazzimprovisatie, filmmuziek, traditionele Chinese muziek en maakte zij deel uit van de Heavy Metal band Therion. Daarnaast is zij cellodocent in Gescher.

Jan Broekhuijsen, pianist uit Nederland. Studeerde naast zijn pianostudie bij Willem brons ook muziektherapie waarin hij zelf enkele decennia lesgaf aan de Hogeschool Nijmegen. Hij is vaste begeleider van o.a. het cellofestival in Zutphen.